Verpleegkundig implementatieproject KwaliTIJD officieel gestart

We zijn van start! Op 10 maart 2022 hebben alle deelnemers van het verpleegkundig implementatieproject KwaliTIJD met elkaar kennis gemaakt. Samen met enthousiaste teams uit het Zuyderland, OLVG, Anna Ziekenhuis, TerGooiMC, Gelre Ziekenhuizen, HMC, Ikazia, Antoni van Leeuwenhoek, Tjongerschans en het Rode Kruis Ziekenhuis gaan we aan de slag met het implementeren van gepast gebruik in de verpleegkundige praktijk.

Hoe zet je een implementatieproject op?

We begonnen de kick-off van het project met een digitale kennismaking. Daarna hebben we besproken hoe je het beste een implementatieproject kunt opzetten en welke stappen je daarbij moeten volgen. Want hoe kies je een geschikt implementatieonderwerp? Hoe stel je een implementatieteam samen? En hoe motiveer je je collega’s binnen het ziekenhuis om actief mee te doen?

0-Meting in het Tergooi Ziekenhuis

Het Tergooi Ziekenhuis laat in een video zien hoe je als verpleegkundigen aan de slag kunt gaan met een 0-meting.

Stappenplan Implementeren voor verpleegkundigen

Vanuit het project KwaliTIJD ontwikkelen we hiervoor een Stappenplan Implementeren voor verpleegkundigen. Gedurende het project gaan we dit plan samen met de deelnemers optimaliseren, zodat de tool aan het einde van het project via V&VN beschikbaar wordt voor alle verpleegkundige teams.

De komende maanden worden de deelnemende ziekenhuizen begeleid door het projectteam van KwaliTIJD (samenwerking ZE&GG en V&VN) om zo tot succesvolle implementatie van hun gekozen onderwerp te komen. Via de website en Linkedin van ZE&GG houden we jullie op de hoogte van het verloop van het project!

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via