NVZ zorgaanbieders ook in 2022 aan de slag met Implementatieagenda

Ook in 2022 gaan NVZ zorgaanbieders in samenspraak met hun verzekeraars aan de slag met het implementeren van onderwerpen van de ZE&GG Implementatieagenda voor gepast gebruik. Hierover zijn recent nieuwe afspraken gemaakt door de NVZ en ZN. Vanuit het programma ZE&GG zijn we blij met dit hernieuwde commitment. Deze afspraken brengen ons weer een stap verder in onze ambitie om eind 2023 meer dan 80% van de onderwerpen van de Implementatieagenda geïmplementeerd te hebben.

De implementatie afspraken voor 2022

Voor 2022 is afgesproken dat elke zorginstelling een implementatieplan maakt in afstemming met de verzekeraar(s). Dat plan bestaat uit 2 delen:

Deel 1: Roadmap voor realisatie van de ZE&GG ambitie dat 80% van de onderwerpen op de huidige implementatieagenda (versie maart 2020) eind 2023 is geïmplementeerd.

Elke zorginstelling maakt voor 2022 een plan voor de implementatie van 80% van alle onderwerpen van de agenda, in aanvulling op de reeds gemaakte implementatieafspraken over 2021. Op de HUB – het online samenwerkingsplatform van ZE&GG –  zijn de plannen voor 2021 van alle zorginstellingen te vinden.

Deel 2: Implementatie van nieuwe onderwerpen op de Implementatieagenda. Uitgangspunt is dat alle nieuwe onderwerpen binnen 2 jaar na verschijning op de Implementatieagenda zijn geïmplementeerd.

Nieuwe onderwerpen voor de Implementatieagenda zijn naar verwachting begin 2022 bekend. We communiceren hierover zodra de onderwerpen aan de agenda zijn toegevoegd.

Deadlines plannen van aanpak

De deadline voor het plan van aanpak is: 31 december 2021. Hierin zien we graag de voortgang in beeld en een eerste versie van het plan van aanpak over 2022. Op  31 maart 2022 ontvangen we een definitief plan van aanpak; bestaande uit zowel deel 1 als deel 2 van de afspraak. Het plan heeft een akkoord nodig van een vertegenwoordiging van verzekeraars. Het definitieve plan deelt u vervolgens met het programma ZE&GG via implementeren@zorgevaluatiegepastgebruik.nl

Net als in 2021 heeft  het programma ZE&GG een faciliterende middels kennis delen, bijeenkomsten organiseren, het samenwerkingsplatform de HUB, het spreekuur en het beantwoorden van vragen.

Informatie op de HUB

Op het samenwerkingsplatform de HUB vindt u alle benodigde informatie:

  • Het uitgebreide plan van aanpak van deze afspraak tussen NVZ en ZN,
  • Het format voor het implementatieplan deel 1
  • Een filmpje met invulinstructie
  • De FAQ

Let op: het format moet u downloaden om in te kunnen vullen.

Vragen?

Neem contact op met één van de contactpersonen:

 

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via