Wij verbinden partijen ter bevordering van gepast gebruik van zorg

De kans die zorgevaluatie en gepast gebruik bieden om de kwaliteit van zorg te verbeteren wordt breed omarmd. Internationaal loopt Nederland hierin voorop. Veel verschillende partijen voeren momenteel zorgevaluaties uit of werken aan het implementeren van de resultaten uit evaluatieonderzoek. Dat is toe te juichen. Tegelijkertijd zien de HLA partijen uitdagingen. Binnen het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) pakken we die gezamenlijk op. Want alleen samen kunnen we de stappen zetten die nodig zijn.

Krachten bundelen

Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) bundelt de krachten om een aantal uitdagingen aan te pakken, zoals:

  • Het uitvoeren van evaluatieonderzoek is administratief belastend en duurt vaak te lang.
  • Door de vele initiatieven is er sprake van versnippering in aandacht, energie en geld.
  • Ondanks dat er veel kennis is over gepast gebruik blijft de implementatie van deze kennis in de dagelijkse klinische praktijk achter.

Simpeler, sneller en meer in samenhang

Het evalueren van bestaande zorg en het toepassen van nieuwe kennis in de praktijk, kan volgens ZE&GG simpeler, sneller en meer in samenhang worden gebracht. Zo werken we aan ons gemeenschappelijke doel: De beste zorg voor de patiënt, waarbij de beste zorg uiteindelijk ook het meest doelmatig is.

In onze aanpak volgen we de Cirkel van Gepast Gebruik, waarbij zorgpartijen evalueren volgens een gezamenlijke agenda, zorgevaluaties efficiënt worden uitgevoerd en uitkomsten snel en effectief in de praktijk worden gebracht. Alle acties zijn terug te vinden in de Rapportage Kwartiermakersfase.

 

Rapportage kwartiermakersfase Zorgevaluatie en Gepast Gebruik

Rapportage Kwartiermakersfase ZE&GG

.pdf 0.8MB

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via