Webinar ZE&GG 17 juni 2020 (afgerond)

We pakken de draad anders op. Wegwerken achterstand reguliere zorg met behulp van kennis over Gepast Gebruik.

Kijk hier het webinar terug.

Praktische informatie:

  • Datum: Woensdag 17 juni 2020
  • Tijden: Aanvang 12.30 (tot circa 13.15 uur)
  • Sprekers: Sjoerd Repping, voorzitter ZE&GG en hoogleraar Zinnige Zorg Amsterdam UMC en Anneke Kwee, medisch expert bij ZE&GG en lid commissie zorgevaluatie FMS en gynaecoloog UMCU
  • Voor wie: wetenschappelijke verenigingen, medische/verpleegkundige staf, zorginkopers, managers kwaliteit en veiligheid, managers inkoop, afdelingshoofden, bestuurders, patiëntenorganisaties en iedereen die affiniteit heeft met dit onderwerp.
  • Inschrijven niet meer mogelijk

Wat neemt u aan het einde mee?
In dit webinar delen we met u welke kennis over Gepast Gebruik er in de medisch specialistische zorg al beschikbaar is. Deze kennis kan u helpen bij het wegwerken van achterstanden in de reguliere zorg als gevolg van de COVID-crisis en de lastige keuzes die dit met zich meebrengt.

U staat voor ingewikkelde keuzes
Medisch specialistische zorg die door de coronacrisis is uitgesteld, wordt momenteel weer gefaseerd en gecontroleerd opgestart. Tegelijkertijd zal de zorg voor patiënten met COVID-19 nog geruime tijd veel van zorgaanbieders vragen, waardoor de beschikbare capaciteit voor niet-COVID zorg beperkt zal blijven. De uitgestelde (planbare) zorg halen we niet in met business as usual of nog een tandje harder werken. Dat betekent onherroepelijk dat zorgprofessionals, samen met patiënten moeilijke keuzes zullen moeten maken: ‘Welke zorg krijgt prioriteit?’ ‘Wat kan anders georganiseerd worden?’ en ‘Welke zorg is het meest gepast?’.

Kennis gebundeld
Om zorgaanbieders en -professionals te ondersteunen bij het maken van keuzes, verzamelt en deelt het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) de beschikbare kennis over gepast gebruik. Want als we weten welke zorg bewezen meerwaarde heeft en welke niet, is het makkelijker kiezen. U staat hier niet alleen voor. U hoort welke inspanningen ZE&GG verricht om deze kennis verder te brengen. En hoe wij u daarbij (kunnen) ondersteunen.

Stel uw vraag
Het is mogelijk om tijdens het webinar een vraag te stellen via de chat (andere deelnemers krijgen uw vraag niet in beeld). Ook kunt u vragen voorafgaand naar ons mailen via info@zorgevaluatiegepastgebruik.nl

Samenwerkende partijen binnen ZE&GG:

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via