ZE&GG op weg tour gestart

We zijn blij dat er dit jaar eindelijk weer ruimte is om ziekenhuizen en zelfstandige klinieken te bezoeken met een team vanuit ZE&GG. In onze ZE&GG op weg Tour komen we graag langs om te vertellen over ons programma ZE&GG en om te horen hoe dit binnen de zorginstelling wordt opgepakt. We ontmoeten graag de mensen op de werkvloer die aan de slag zijn met zorgevaluatie en gepast gebruik. Er zijn al wat bezoeken geweest en in de komende maanden staan er weer een aantal bezoeken gepland.

Wat bespreken we?

We kunnen de tips, tools en ervaringen delen die we inmiddels verzameld hebben voor het doen van zorgevaluatie en het toepassen van gepast gebruik in de praktijk. Ook horen we graag hoe ZE&GG binnen de zorginstelling ontvangen wordt en denken we mee in het oplossen van belemmeringen. In overleg bepalen we de onderwerpen die we bespreken, de menen die we uitnodigen en het team van mensen dat wij meenemen naar het bezoek. We vullen hrt programma zo in, dat het past binnen de zorginstelling. Sommige instellingen zijn al ver gevorderd met het implementeren van het ZE&GG programma, andere zullen behoefte hebben aan basisinformatie over onze werkwijze.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is de Cirkel van Gepast Gebruik?
  • Hoe werk je met de ZE&GG Implementatieagenda?
  • Wat is de Inclusiemonitor?
  • Hoe implementeer je verpleegkundige gepast gebruik onderwerpen?
  • Hoe breng je het programma ZE&GG onder in bestaande kwaliteitsstructuren van de zorginstelling?
  • Hoe werken we aan de lange termijn systeeminbedding van zorgevaluatie en gepast gebruik?
  • Hoe ga je als zorginstelling om met alle verschillende kwaliteitsprogramma’s?

Met wie spreken we?

We ontmoeten graag de mensen van de werkvloer, dus medisch specialisten, verpleegkundigen en adviseurs Kwaliteit die met zorgevaluatie en gepast gebruik werken. Maar we zien ook het belang van een gesprek met leden van de Raad van Bestuur of managers die zich bezig houden emt zinnige zorg en kwaliteit. Het ZE&GG gedachtegoed werkt alleen als dit ziekenhuisbreed wordt gedragen en ondersteund.

Aanmelden ZE&GG op weg Tour

Ook interesse in een bezoekje van ZE&GG? Leuk, we komen graag langs! Meld je vrijblijvend aan voor onze Tour. Dan kijken we samen hoe en met wie we een dagdeel in jullie zorginstelling in kunnen vullen. Aanmelden ZE&GG op weg Tour: informatie@zorgevaluatiegepastgebruik.nl

 

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via