Het goede gesprek tussen zorgaanbieder en verzekeraar over ZE&GG implementatieplan

Hoe ga je als zorgaanbieder en verzekeraar met elkaar in gesprek over de implementatieplannen voor het programma ZE&GG? Op 16 februari organiseerden Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en ZE&GG hier een webinar over. Het webinar is nu terug te kijken via onze website.

Geen keiharde onderhandelingen

Het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en zorgverzekeraar Zilveren kruis vertelden hoe zij hun samenwerking vorm geven.  Ze starten geen keiharde onderhandelingen, maar formuleren met een kopje koffie het gezamenlijke doel voor de komende tijd. Hierdoor voelen de implementatieplannen voor beide partijen als een echte samenwerking.

Gesprekshandvat voor inkoop/verkoop gesprek ZE&GG implementatieplan

Niet alleen het St. Antonius Ziekenhuis, maar alle NVZ zorgaanbieders  stemmen hun implementatieonderwerpen van de ZE&GG Implementatieagenda af met hun zorgverzekeraars. Die afstemming is een belangrijk onderdeel om tot goede plannen en implementatie op de werkvloer te komen. ZN, NVZ en ZE&GG hebben daarom een gesprekshandvat opgesteld dat je kunt gebruiken bij het inkoop/verkoop gesprek. Wanneer je het gesprekshandvat volgt komen de context, inhoud en het contract in goede balans aan de orde in jullie gesprek. Je vindt het gesprekshandvat in de bibliotheek van ons samenwerkingsplatform de HUB. Wanneer je nog geen toegang hebt voor de HUB, kun je hier eenvoudig een account voor aanvragen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via