Driekwart van gekozen onderwerpen ZE&GG Implementatieagenda deels of volledig geïmplementeerd 

Van de ruim 700 implementaties die dit jaar binnen de NVZ ziekenhuizen zijn opgepakt, is bijna driekwart inmiddels gedeeltelijk of zelfs al volledig geïmplementeerd. Dit zien we terug in de voortgangsrapportages die het programma ZE&GG van 64 NVZ-leden heeft ontvangen. Dit betekent dat in een turbulent jaar waarin COVID veel aandacht opeiste, de leden van de NVZ voortvarend aan de slag zijn gegaan met de ZE&GG Implementatieagenda en mooie resultaten hebben geboekt.

Evaluatie implementatieafspraken tussen NVZ en ZN

De successen en verbeterpunten van de implementatieafspraken tussen NVZ en ZN zijn in verschillende focusgroepen geïnventariseerd. Zowel de zorgaanbieders als zorgverzekeraars zien de afspraken over Gepast Gebruik als een belangrijke stok achter de deur om onderwerpen op de werkvloer te implementeren. Dat de NVZ en het programma ZE&GG de gemaakte afspraken faciliteren wordt door iedereen als nuttig ervaren.

 

En hoe nu verder?

De implementatie van de Gepast Gebruik onderwerpen houdt hier natuurlijk  niet op. Binnen het programma ZE&GG wordt nu gewerkt aan nieuwe onderwerpen op de Implementatieagenda en het ontwikkelen van eenduidige spiegelinformatie. Deze ontwikkelingen zullen het proces verder op weg helpen.  De NVZ zorgaanbieders gaan nu verder met een plan van aanpak voor 2022 en 2023, waarin zij tenminste 80% van de onderwerpen op de huidige Implementatieagenda gaan implementeren.

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via