Goede voorbeelden

Hoe implementeren anderen en wat kan ik daarvan leren? ZE&GG bundelt implementatiekennis en werkt samen met koplopers als vliegwiel voor anderen. Zo zetten we samen in op verbreden, verbinden en versnellen.

Onderaan de pagina vindt u een selectie van lopende initiatieven waarmee ZE&GG intensief samenwerkt. Op de verschillende websites vindt u goede voorbeelden en inspiratie over zorgevaluatie en gepast gebruik.

Bekijk ook de rapportage van SiRM. In dit rapport, tot stand gekomen in opdracht van ZE&GG, zijn alle lopende initiatieven en programma’s (van HLA-partijen, het Zorginstituut en ZonMw) geïnventariseerd die raakvlakken hebben met zorgevaluatie en gepast gebruik.

Koplopers gezocht!

Houdt u zich bezig met zorgevaluatie en gepast gebruik en wilt u een goed voorbeeld met ons delen? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.

Lopende initiatieven

Doen of Laten?

Doen of Laten? is een landelijk programma dat zorgverleners en patiënten wil helpen bij het maken van een weloverwogen keuze over gepaste zorg bij een patiënt. Het programma wordt gefinancierd door het Citrienfonds, dat mede mogelijk is gemaakt door ZonMw.

DoelmatigheidsOnderzoek

Dit programma van Zonmw is gericht op betere en betaalbare zorg en geeft inzicht in welke behandelwijze het beste resultaat biedt tegen welke kosten. Het programma organiseerde ook verschillende subsidierondes speciaal voor zorgevaluaties.

Leading the Change

Leading the Change (LtC) heeft als doel om zorgevaluaties over vijf jaar onderdeel te laten zijn van de dagelijkse klinische praktijk. Het programma wordt gefinancierd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Zinnige Zorg

Zorginstituut Nederland is in 2013 gestart met het programma Zinnige Zorg. Hierbij wordt het huidige basispakket systematisch doorgelicht om een gepast aanbod en gebruik van zorg te bevorderen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via