Bijeenkomst Leiderschap in uitvoer zorgevaluatie

Op donderdag 11 maart vond de bijeenkomst ‘Leiderschap in uitvoering zorgevaluatie’ plaats. Projectleiders, wetenschappelijke verenigingen en overige betrokkenen bij de programma’s Leading the Change (LtC) en Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) volgden verschillende presentaties en een workshop inclusiegesprekken. Daarnaast namen ze actief deel aan de discussiegroepen met als uitgangsvraag: wat kan een wetenschappelijke vereniging doen om inclusies te bevorderen? 

Belangrijke rol voor wetenschappelijke verenigingen

Hanna Willems, klinisch geriater in het Amsterdam UMC en bestuurder bij stichting Zorgevaluatie Nederland en Jelle Ruurda, chirurg in het UMC Utrecht, bestuurslid van de FMS en stuurgroeplid van ZE&GG, presenteerden de middag waarin het vooral ging over de steeds breder gedeelde ambitie van zorgevaluatie en een steeds belangrijkere rol voor de wetenschappelijke verenigingen.

Gynaecoloog Marlies Bongers van het Máxima MC vertelde hoe zij tot succesvolle inclusies zijn gekomen bij de Prosecco Studie. In een online counselingsworkshop met traningsactrice werden counseltips gedeeld voor het includeren van patiënten. In discussiegroepen werd gesproken over de rol van wetenschappelijke verenigingen bij de uitvoering van zorgevaluaties. Daaruit kwam naar voren dat de wetenschappelijke vereniging vooral belangrijk is voor het creëren van draagvlak, zowel vóór de start van de studie als bij de voorbereidingsfase en inclusiefase. Ook heeft de wetenschappelijke vereniging een grote rol in het behouden van het overzicht van alle zorgevaluaties. En uiteraard bij het sluitstuk van een zorgevaluatie: duiding en het vertalen van de resultaten naar de richtlijn.

Slides bijeenkomst Leiderschap in zorgevaluatie

20210316 Take-outs van de break-outs 11 maart

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt automatisch updates.

Volg Zorgevaluatie en Gepast Gebruik via